Kategorier
Tapas

Köp dina tapas i Stockholm

Är du sugen på att äta tapas i Stockholm kan du glädja dig åt att det finns flera ställen att gå till. En del lite lyxigare och andra lite mer vardagliga.

När du blundar och hör ordet tapas kan du säkert känna doften av maten och snålvattnet rinna till. Tapas betyder liten aptitretare och var från allra första början en bit bröd som lades ovanpå glaset när man drack något från baren. Det har växt till att bli en maträtt där alla kan smaka på lite av varje.

Det är vanligt att man beställer in ungefär fem olika rätter om man är hungrig och vill bli ordentligt mätt. Vill man bara ha något lite lätt i magen kan det räcka med färre. Ofta beställer ett sällskap alla möjliga olika rätter för att sedan dela med varandra. Praktiskt då man lär känna de olika tapas och vet vad man gillar.

Tapas för dig i Stockholm

Ett av alla ställen som serverar tapas är Alegria tapasbar. Den hittar du i Vasastan i Stockholm. Här ligger den lilla baren som serverar spanska rätter och bidrar till att staden sjuder av liv. Som på varje tapasbar kan du avnjuta en hel del exotiska smakupplevelser.

Att äta tapas innebär att du har en nästan obegränsad tillgång till alla de rätter som finns att välja på. Det är du själv som avgör vilka smaker du vill prova varje gång du är där. Och hur mycket du vill ha av varje. Varför inte göra det till en trevlig och experimentell kväll.